Cand vine vorba de ceara de epilat, vei intalni mai multe optiuni disponibile din care vei putea alege dupa bunul plac si dupa nevoi.

Ceara traditionala de exemplu, face parte din categoria metodelor de epilat vechi care au fost descoperite si utilizate inca din Antichitate.

Omenirea si tehnologia au evoluat. Asa ca, era imposibil ca si metoda de epilare cu ceara sa ramana la acelasi nivel, motiv pentru care au aparut tot mai multe variante din care sa se poata alege mai usor.

Desi epilarea cu ceara nu este intocmai placuta din punct de vedere al disconfortului, rezultatele pe termen lung sunt ideale pentru cei/cele care vor sa diminueze timpul intre epilari si multe alte aspecte nefavorabile pe care le intalnesc in raport cu alte metode.

Este foarte posibil sa fi vazut deja cateva optiuni de ceara pe care le-ai putea folosi, dar si sa fi auzit de ceara de epilat traditionala si de cea de unica folosinta. Care sunt diferentele intre acestea? Dar mai cu seama – care este cea mai buna?

Cea mai buna ceara de epilat este…

Nu e nimic gresit in a-ti dori sa folosesti cu adevarat cea mai buna ceara. Chiar daca este una dintre cele mai consacrate metode de epilat, nu inseamna ca intregul proces nu poate fi unul catusi de placut, sa fie personalizat si sa ofere pielii tale exact ce are ea nevoie – tot ce e mai bun.

Sa stii insa ca, acest concept de „cel mai bun”, e totusi un simplu concept. Nu exista produs sau ceara rea, ci totul depinde de preferintele tale. Iti poate fi de folos sa cunosti diferentele dintre cele doua care nu sunt foarte mari.

Diferente si asemanari intre ceara traditionala si cea de unica folosinta

Din punct de vedere al modalitatii de uz, nu exista diferente intre ceara traditionala si ceara film. Aspectul insa poate fi altfel.

De exemplu, in trecut, ceara traditionala se comercializa in recipiente metalice care puteau fi incalzite pe o sursa obisnuita de caldura. Apoi au aparut si alte optiuni precum cea tip pastile sau sub in diferite recipiente.

Cantitatile sunt destul de considerabile, asa ca putini utilizau intreaga cantitate cumparata dintr-o singura procedura, dar ulterior desigilarii si printr-o depozitare necorespunzatoare exista riscul contaminarii, pe langa faptul ca au si o anumita perioada de valabilitate.

Ceara de unica folosinta are drept scop utilizarea singulara si a fost menita mai cu seama sa vina in ajutorul profesionistilor care sunt nevoiti sa depileze zone destul de considerabile.

Ambalajul in care se afla trebuie reintrodus in dispozitive specializate, multe care se aseamna cu cele in care se poate incalzi ceara traditionala.

Totodata, multitudinea de optiuni noi precum ceara granule sau cantitatile de ceara vandute in cantitati mici permit respectarea utilizarii o singura data.

Insa, la cantitatile mari din care se poate selecta estimativ ceara de care e nevoie pentru anumite zone cum e la cea granule, vor fi utilizate pana la terminarea continutului.

Acest lucru il fac multi profesionisti in ideea de a economisi materie prima si atunci cand lucreaza cu cantitati foarte mari de produs.

Daca vorbim de o rezerva sigilata insa, se recomanda a nu fi deschisa si refolosita dat fiind ca metoda de ambalare nu este una sigura din punct de vedere medical.

Iar atat ceara traditionala, cat si cea moderna, de unica folosinta, pot fi clasice sau pot contine un adaos de substante care sa sporeasca eficienta, cum e de exemplu, ceara cu aloe vera sau musetel care se recomanda pentru pielea si/sau zonele sensibile ale corpului.

Astfel, indiferent de ttipul de ceara pe care il alegi, tehnica si modalitatea de uz ramane unul dintre cele mai importante aspecte.