Cand izolatia casei tale incepe sa se uzeze, ai probleme. Unele dintre aceste neplaceri includ o casa cu curenti de aer, de exemplu. Alteori, puteti resimti asta sub forma de facturi mari de energie… sau chiar va pot ameninta sanatatea, datorita rozatoarelor, alergenilor si mucegaiului.

Deci, de unde stii daca izolatia mansardei sau a podului trebuie inlocuita? Sa incepem prin a ne uita la factorii care pot slabi izolatia (si semnele ca ceva nu este in regula).

Ce fel de izolare ai in casa ta?

Diferite tipuri de izolatie au durate de viata diferite. Stii ce fel de izolatie ai in casa ta? Daca da, verifica recomandarile producatorului sau informatiile de la constructor pentru a vedea ce durate medii de viata (ca cronologie generala pentru inlocuire) sunt declarate.

Factori care pot compromite durata de viata a izolatiei

Indiferent de tipul de izolatie pe care il ai la nivelul acoperisului tau si indiferent de lungimea perioadei de viata garantate, nicio izolatie nu este perfecta sau invincibila – orice material este supus deteriorarii sau problemelor.

Oricare dintre urmatorii factori poate diminua semnificativ durata de viata a izolatiei si poate face inlocuirea mai iminenta:
• Ati suferit daune la acoperis, ce au rezultat in scurgeri de apa (de exemplu, scurgeri, tigle distruse sau mutate, tabla deplasata etc.).
• Exista mucegai care creste pe izolatie (ceea ce se poate intampla fara sa va dati seama).
• Izolatia a fost perforata (de o furtuna, un animal, in timpul procesului de mutare etc.).
• Izolatia incepe sa se murdareasca sau sa devina praf. (Praful se poate acumula lent deasupra izolatiei, facand-o mai putin eficienta in timp).
• Casa ta a suferit un eveniment meteorologic sever sau un incendiu.
• Casa ta este mai veche si banuiesti ca proprietarii anteriori ar fi folosit materiale proaste sau au instalat izolatia incorect.
• Izolatia a fost instalata utilizand role (caz in care izolatia incepe sa se lase dupa 15 sau 20 de ani).

Semne ca izolatia casei trebuie inlocuita

Suspectati o problema cu izolarea casei, dar inca nu sunteti sigur daca este necesara inlocuirea? Iata cateva modalitati de a sti daca izolatia casei tale trebuie schimbata:
• Temperatura din casa ta este neuniforma (se schimba des).
• Iti este greu sa-ti aduci casa la temperatura „corecta” si apoi sa o mentii acolo – este intotdeauna prea cald sau prea rece.
• In toata casa ta par a se resimti curenti de aer.
• Anumite incaperi din casa au un curent de aer (adesea un semn ca izolatia trebuie inlocuita).
• Factura ta de energie este prea mare.
• Cineva din gospodaria ta sufera frecvent de alergii sau boli (deteriorarea sau izolarea necorespunzatoare poate fi un teren propice pentru mucegai, alergeni si • bacterii).
• Ai de-a face cu scurgeri frecvente, condens sau alte probleme de umiditate.
• Ai o problema cu sobolani, soareci, insecte, alti daunatori sau rozatoare.
• Izolatia in sine pare sa fie umeda, subtire, deplasandu-se, stricandu-se sau cazand.

Pentru o performanta maxima, alege izolatia pentru poduri si mansarde de la STEICO, din celuloza sau fibra de lemn! Ai parte de calitate germana pentru confortul casei si un plus de economie. Pentru o izolare fara repros a locuintelor noi sau in curs de renovare, opteaza pentru solutii naturale, ecologice, de maxima eficienta. Iata ce beneficii merita mentionate:
Atasament:
familie-casa-incalzire.jpg

Facturi mai mici la energie

Costuri mai mici nu doar iarna, ci de-a lungul intregului an! In plus, casa izolata cu celuloza sau fibra de lemn „polueaza” mai putin!

Confortul pe primul loc

Vara se pastreaza mai usor o ambianta perfecta si un microclimat excelent pentru toti locatarii, in mod natural, fara echipamente costisitoare de aer conditionat.

Siguranta pentru familie, protectie pentru mediul inconjurator

Izolatia naturala cu celuloza nu contine produse sau substante volatile periculoase, folosind doar materii prime reciclate. In plus, se ofera certificare ECO.

Izolare fonica de exceptie

In pod, la mansarda sau in camerele casei.

Tine focul, mucegaiurile, insectele si rozatoarele la distanta

Proprietati garantate de producator, dovedite de video-urile de pe www.izolatiinaturale.ro si testate de mii de clienti in Europa!

Usor de instalat

Celuloza si fibra de lemn se monteaza (prin pompare) rapid din exterior, fara mizerie in casa, curte sau pod. In cateva ore, totul este gata!
Ai garantia de 30 de ani pentru materiale si manopera si promotii la izolatii cu celuloza, in rate, chiar acum – la IZOLATII NATURALE!