Pilotele din bumbac se caracterizeaza prin longevitate si sunt, de asemenea, deosebit de rezistente, usor de intretinut si antialergice. De obicei, poti spala singur pilotele din bumbac si chiar le poti pune in uscator fara probleme.

Deoarece absorb caldura doar intr-o mica masura si sunt si respirabile, pilotele din acest material natural sunt ideale pentru vara. Universale, pilotele din bumbac pot fi gasite pentru fiecare sezon.

Vara poti folosi versiuni mai usoare, astfel incat sa nu te mai lipsesti de o pilota confortabila, nici chiar in noptile fierbinti si sa te poti proteja si de curentii de aer.

Oricine doarme noaptea cu fereastra deschisa va aprecia acest lucru. Pentru perioadele de tranzitie, vei gasi pilote cu un grad mediu de caldura. In timpul iernii, poti folosi o pilota de bumbac groasa confortabila.

In plus, exista pilote practice pentru toate anotimpurile. Pilotele 4 sezoane constau din doua produse cu grosimi diferite, care pot fi unite pe timp de iarna.

Pilote din bumbac subtiri, pentru vara

Pilotele subtiri sunt special concepute pentru vara. Acestea sunt de obicei realizate din materiale sintetice, puf sau bumbac pentru a asigura o respirabilitate ridicata si reglarea caldurii.

Bumbacul este o planta care formeaza fibrele de bumbac, materie prima pentru multe textile. Greutatea de umplutura a pilotelor de vara este in medie cu 63 la suta mai mica decat a pilotelor de iarna.

Pilotele de vara, sunt in mare parte din aceleasi materiale ca si pilotele de iarna, dar sunt cusute diferit. Spre deosebire de modelele de iarna, pilotele de vara au doar o cusatura longitudinala pre-cusuta fara bare, astfel incat, sa se creeze zone reci, care sa elimine excesul de caldura.

Bumbacul regleaza temperatura si umiditatea, este respirabil si foarte absorbant. Impresioneaza prin catifelarea sa, prietenia cu pielea si are o greutate redusa. Bumbacul este potrivit pentru toate tipurile de pilote, mai ales ca este hipoalergenic.

Pilote hipoalergenice

Alergiile sunt un lucru neplacut, dar, din pacate, a scapa de ele este aproape imposibil. Prin urmare, orice alergic trebuie sa aleaga pilote hipoalergenice.

Nu exista atat de multe umpluturi care devin periodic intolerabile. Practic, acestea sunt materiale de origine animala. Deci, cel mai adesea, alergiile pot fi cauzate de puf si pene din umplutura pilotei.

De asemenea, exista adesea alergie si la lana. Pilota din bumbac poate fi numita hipoalergenica. Pilotele hipoalergenice au un continut mai scazut de lanolina, care devine de obicei, un iritant pentru imunitatea persoanelor alergice.

O pilota cu umplutura antialergica ofera multe avantaje: nu absoarbe mirosurile straine, are intotdeauna un aspect ingrijit, proprietati hipoalergenice, termoreglare excelenta, ramane moale chiar si dupa multe spalari, este ieftina si cea mai buna alegere.

Astfel de produse sunt cheia unui somn confortabil pentru persoanele care sufera de reactii alergice, deoarece nu contin puf natural, pene si lana. Pilotele hipoalergenice nu irita pielea si tractul respirator al persoanelor care sufera de reactii alergice.

Producatorii moderni ofera o selectie larga de pilote hipoalergenice care iti permit sa te bucuri de un somn odihnitor si confortabil. Sarcina lor principala este de a crea o bariera de protectie.