Exista multe materiale disponibile pentru pilote naturale. In prezent, lana este din ce in ce mai favorizata de persoane. Iti explicam de ce, prezentand toate caracteristicile acestei tesaturi.
1. Ce este mai exact lana?
Lana este o tesatura naturala realizata din lana de oaie. Prin urmare, se claseaza, ca si matasea, in categoria tesuturilor naturale animale. Pentru un plus de confort si moliciune, se foloseste lana merino.
Merino este o rasa de oi preferata de crescatori pentru calitatea intrinseca si proprietatile absorbante, elastice si rezistente ale lanei sale.
2. Proprietatile pilotelor de lana
Izolarea, capacitatea de absorbtie, confortul, durabilitatea… nu lipsesc avantajele lanii pentru fabricarea acetor pilote de lana. Iti prezentam pe cele mai semnificative.
A. O plapuma calda si izolatoare
Pilota de lana care se deosebeste de pilota de bumbac si de alte materiale pentru plapuma datorita proprietatile sale izolante. O pilota din lana pura este asadar foarte calduroasa si iti va insoti perfect noptile lungi de iarna indiferent de ce lenjerie de pat ai ales.
Exista si modele de pilote de lana pentru 4 anotimpuri pe care le poti folosi pe tot parcursul anului. De asemenea, gasesti set pilota cu perne.
B. O pilota care absoarbe umezeala
Desi retine foarte bine caldura, pilota din lana este si foarte absorbanta. Umiditatea si transpiratia vor disparea, cu atat mai bine cu cat lana este antistatica. Asta inseamna ca nu pastreaza nici mirosuri, nici praf. Deci, chiar daca ai tendinta de a transpira, nu vei fi deranjat in timp ce dormi.
C. O pilota confortabila
Lana este, de asemenea, foarte confortabila. Atingerea sa este moale si supla si are o textura foarte autentica. Este o placere sa te ghemuiesti in ea dupa o zi lunga de munca.
D. O pilota rezistenta
Lana este un material robust, rezistent si durabil. O pilota de lana, daca este bine intretinuta, iti poate infrumuseta deci patul si te poate incalzi mai bine de 10 ani.
E. Beneficiu bonus: risc scazut de alergie
In sfarsit, spre deosebire de alte materiale naturale de origine animala, precum pilota de puf din pene, lana nu provoaca (sau foarte putina) alergie. Este deci material foarte sanatos pentru sanatatea celor care dorm, in general.
3. Dezavantajele pilotelor din lana
In ciuda tuturor acestor avantaje, pilotele de lana au unele dezavantaje. Principalele sunt sensibilitatea sa la spalare si pretul acesteia mai mare decat accesoriile de dormit din bumbac sau sintetice.
A. Un material sensibil la spalare
La fel ca multe alte materiale naturale, lana este foarte sensibila la calitatea spalarii sale. Intr-adevar, este foarte usor sa o faci sa-si piarda proprietatile printr-o metoda de spalare nepotrivita. Asa ca nu o pune in masina de spalat.
B. Un pret destul de mare
A doua problema cu lana este un material nobil de ultima generatie care este destul de scump. Costa mult mai mult decat bumbacul organic, de exemplu.
C. Ce intretinere pentru o pilota de lana?
Intretinerea unei pilote de lana indeplineste aceleasi cerinte ca si cele ale altor tipuri de pilote din fibre naturale. Pentru spalare, poti opta pentru un program de lana la mai putin de 40°.