Potrivit invataturii crestin ortodoxe, Botezul este usa de intrare in crestinism, renasterea la o noua viata din apa si din Duh, la viata intru Hristos, diferita de cea dinaite.

Acest lucru il arata Iisus in convorbirea Sa cu fariseul Nicodim, care ii zice ca : ,, de nu se va naste cineva din apa si din duh, nu va putea sa intre in Imparatia lui Dumnezeu ” (Ioan 3, 4).

Cand se savarseste Botezul?

 
Botezul, fiind primul eveniment major din viata bebelusului, un moment de mare bucurie, se cuvine ca acest eveniment sa se savarseasca in zile de sarbatoare, zile de dulce, in care masa care are loc , in general dupa slujba de la biserica, sa fie in concordanta cu bucuria evenimentului.

In cazuri urgente, exceptie , Botezul se poate savarsi si in zile de post, in acest caz masa va fi de post. Acest evenimen important este organizat cu mult efort si asteptat cu multa emotie de catre parinti si nasi.

In Biserica Ortodoxa , botezul copiilor este de mult generalizat. Daca in primele veacuri crestine , majoritari erau adultii care se botezau, astazi majoritatea sunt copii care primesc botezul incepand cu a 8 zi dupa nastere.

In practica copii se boteaza la 40 de zile dupa nastere sau mai mult, pentru ca si mama pruncului sa poata fi prezenta la aceasta slujba de bucurie a increstinarii copilului.

Dupa randuiala Bisericii Ortodoxe, mama nu poate intra in biserica pana in a patruzecea zi, fiind in perioada de curatire. In a patruzecea zi pruncul este adus in biserica de catre mama sa si i se face slujba de imbisericire, indiferent daca pruncul a fost botezat sau nu.
 

Alegerea hainutelor si a trusoului de botez : stilul modern sau traditional.

 
Pe langa datoriile spirituale , acelea de a fi crestini autentici , modele de viata crestina pentru finutii lor, de a – i ghida in viata crestina, nasii, conform traditiei, sunt cei care pregatesc toate cele necesare pentru Sfantul Botez ce se savarseste in Biserica.

Ei vin pregatiti cu hainute pentru finut sau finuta si pregatesc si un trusou botez , care contine produse ce vor fi folosite in timpul Tainei Sfantului Botez. Tinand cont de pielea fina a copiilor este recomandat ca articolele si trusoul pentru botez sa fie din bumbac 100 % si sa fie calitative.

In ceea ce priveste set trusou botez, la Irrini Bebe gasiti o gama variata de Trusouri Elegante Botez, personalizate prin broderie cu numele copilului, data botezului, imagine brodata,mesaj nasi, trusouri traditionale Botez de cea mai buna calitate si lucrate cu multa grija si dragoste pentru cei mici.

In ultima perioada, foarte multi Nasi si parinti aleg pentru Botez, Trusou de Botez cu motive traditionale si costumase/ rochite traditionale.
Seturile de Trusouri Traditionale de Botez , atat pentru fetite cat si pentru baietei, sunt preferate de catre clienti si cele mai cautate la Irrini Bebe -Casa de moda pentru cei mai mici copilasi, datorita calitatii si executarii de exceptie.

Foarte multi romani din Diaspora comanda set botez traditional, apreciind calitatea produselor, executia , decorarea , eleganta si creativitatea.

Deoarece la romani Taina Sfantului Botez se impleteste atat de frumos cu traditiile din folclor, brandul Irrini Bebe – Atelier de moda pentru copii cu capital 100% romanesc- vine in intampinarea nasilor si a parintilor cu variante de trusou pentru botez de inspiratie populara.

Motivele traditionale infrumuseteaza articolele pentru botez, alaturi de cusatura deosebita si broderie.Creatiile unicat, realizate in Romania, in Atelierul din Dambovita, sunt prelucrate cu grija pentru pielea delicata a bebelusului, cu accesorii deosebite, iar preturile sunt accesibile.